Klub wkrótce otwarty...

Mowa oczywiście o Klubie Młodego Nauczyciela przy Zarządzie Okręgu Mazowieckiego, który rozpocznie działalność od 1 października. Taka decyzja zapadła podczas przedwakacyjnego spotkania mazowieckiego zarządu okręgu i prezesów oddziałów ZNP, a na wniosek samych młodych nauczycieli, członków ZNP.

Przypomnijmy, że takie Kluby działają w związku od lat, tworząc doskonałą platformę formowania propozycji i postulatów zawodowych, socjalnych, społecznych młodych związkowców. W dodatku dokonują to w oparciu o własne sposoby wyboru tematów i organizowania pracy Klubu.

Z dotychczasowych doświadczeń już istniejących takich klubów wynika, że „klubowicze” zawiązują nie tylko wiele nowych znajomości i przyjaźni ale zdobywają wiedzę zawodową i prawną, która pozwala im sprawniej poruszać się na ścieżkach kariery zawodowej, bronić swych spraw i interesów w gąszczu nierzadko sprzecznych interpretacji prawa oświatowego.

Zarząd Główny ZNP w ramach wsparcia Klubów co roku organizuje spotkania i szkolenia, podczas których dyskutowane są zmiany w prawie oświatowym, prawa i obowiązki młodych nauczycieli, ich pozycja w radach pedagogicznych, omawiane są sprawy wypalenia zawodowego ale tez prezentowane formy i treningów relaksacyjnych.

Najkrócej zatem mówiąc – czekamy na Was w Waszym mazowieckim Klubie młodego Nauczyciela!

Copyright 2011 Klub wkrótce otwarty.... All Rights Reserved.